پژوهشگران می‌گویند سرطان‌ها زودرس که به عنوان سرطان‌های شناسایی‌شده در بزرگسالان کمتر از ۵۰ سال تعریف می‌شوند، در طول چند دهه گذشته در سراسر جهان «به شدت افزایش یافته‌اند.»

cancer

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ای‌بی‌سی نیوز  پژوهشگران بیمارستان بریگهام و زنان در بوستون آمریکا در این گزارش جدید می‌گویند سرطان‌های پستان، روده بزرگ، مری، کلیه، کبد و لوزالمعده و سرطان‌های دیگر از آغاز دهه ۱۹۹۰ میلادی افزایش شدیدی یافته‌اند.

به گفته این پژوهشگران، در بررسی این داده‌ها آنها پدیده‌ای به نام «اثر همگروه تولد» را مشاهده کردند. این اثر نشان می‌دهد که هر گروه متوالی از افراد که در زمانی دیرتر (یک دهه بعد) متولد می‌شوند، در معرض خطر بالاتر دچار شدن به سرطان در ادامه زندگی هستند که احتمالا مربوط به عوامل خطرسازی است که در سن جوانی در معرض آن قرار گرفته‌اند.

بر اساس این گزارش، قرارگیری در معرض عوامل سرطان‌زا از هنگام لقاح و تشکیل رویان تا هنگامی که شخص به ۱۹ سالگی می‌رسد، در تشخیص سرطان پیش از ۵۰ سالگی مؤثر هستند.

این بررسی نشان داد که افزایش میزان بروز سرطان‌ها در افراد زیر ۵۰ سال تا حدی مربوط به آزمایش‌های غربالگری زودرس برای برخی از این سرطان‌ها است. اما عواملی که از اوائل زندگی بر فرد تاثیر می‌گذارند، از جمله رژیم غذایی، وزن، سبک زندگی، قرارگیری در معرض عوامل محیطی و «میکروبیوم» (مجموعه‌های میکروب‌های درون بدن) ممکن در ایجاد سرطان زودرس نقش داشته باشند، اما نتیجه‌گیری دقیق‌تر به اطلاعات بیشتری از قرارگیری شخص در معرض عوامل خطرساز نیاز دارد.

ان پژوهشگران می‌گویند حتی قرارگیری در معرض عوامل مؤثر درون رحم می‌تواند به برنامه‌ریزی دوباره سلولی از جمله از طریق تغییرات اپی‌ژنتیکی منجر شود که ممکن است اثرات درازمدتی بر حساسیت نسبت به بیماری های مزمن داشته باشد.

این گزارش نشان می‌دهد عواملی مانند مصرف الکل خطر سرطان‌ها را افزایش می‌دهند. مصرف الکل در فاصله سال‌های دهه ۱۹۶۰ میلادی تا اوائل ۲۰۱۰ ملادی در بسیاری از کشورها افزایش یافته است.

یک برررسی دیگر در ماه آوریل امسال نشان داده بود که حتی مصرف متعادل الکل نیز باعث افزایش خطر دچار شدن به سرطان‌ها در زنان می‌شود.

به گفته این پژوهشگران، یافته‌هایشان نشان می‌دهد احتمالا ۵ تا ۱۰ درصد همه سرطان‌ها در سراسر جهان به مصرف الکل مربوط است.

کد خبر 704102

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha